Wat is een overvaltraining?

Wat is een overvaltraining?

Voor iedereen die het overkomt is een overval een ingrijpende gebeurtenis. En een overval komt vaak op een onverwacht moment. Dit hoeft niet altijd in de privésfeer te gebeuren, maar kan ook tijdens het werk plaatsvinden. Naast het bij je dragen van een betrouwbaar alarmsysteem, is het belangrijk dat je zelf ook weerbaar bent en tegenstand kunt bieden tegenover de overvaller. De impact van een overval heeft vaak verstrekkende gevolgen voor de slachtoffers. Overvaltraining draagt dus bij aan de weerbaarheid van jou als persoon. De alarmknop van Secure2Go is hierbij een goed verlengstuk.

Zorg voor een goed en betrouwbaar overvalalarm

Onze alarmknoppen worden regelmatig door klanten ingezet als overvalknop. Onder de balie in een winkel of tankstation maar ook gedragen aan de riem in winkels of horecagelegenheden. Een overval heeft namelijk zo enorm veel impact op mensen dat het bellen van 112 al lastig kan zijn. Een korte druk op een gecertificeerde alarmknop is dan een goede, betrouwbare en laagdrempelige oplossing.

Geef medewerkers een overvaltraining

Niet alleen het alarmsysteem moet goed op orde zijn. De medewerkers moeten ook weten wat er van ze wordt verwacht tijdens een overval. Hoe moeten ze handelen? Waar moeten ze op letten? Wat moeten ze vooral wel, en vooral niet doen?

Bij wie kan ik terecht voor een overvaltraining?

Onderstaande aanbieders zijn gespecialiseerd in het geven van dergelijke trainingen. Het gebruik van een overvalknop, of een paniekknop is altijd een onderdeel van deze training. Neem gerust eens contact met ze op als je jouw personeel goed wil voorbereiden op een overval.

Op Eigen Kracht is een aanbieder van overvaltraining. De organisatie richt zich specifiek op bedrijven en hun medewerkers. Het trainingsprogramma is een verdeling tussen theorie en praktijk. Er wordt stilgestaan bij de eventuele risicofactoren binnen uw bedrijf, het gedrag van de medewerkers en de nazorg na afloop van de gebeurtenis. Na de training heb je de volgende dingen geleerd.

  • Je weet hoe je de risicofactoren binnen je bedrijf moet beperken.
  • Je kunt verschillende tips toepassen om de buit te beperken.
  • Je weet hoe je de overvallers minder mogelijkheden geeft om de overval te plegen.
  • Je weet hoe je adequaat handelt na een overval.
    Natuurlijk hoop je dat je als medewerker en als bedrijf nooit te maken krijgt met een overval, maar met een overvaltraining en de betrouwbare alarmknop van Secure2Go ben je in ieder geval goed voorbereid.

Meer informatie over overvaltraining?

Wil je meer informatie over een overvaltraining of direct contact met ons om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Vraag informatie aan:

Wil je meer informatie? Of wil je een vrijblijvende afspraak maken met onze adviseurs? Vul het formulier in en je ontvangt z.s.m. een reactie van ons.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Inhoudsopgave