Wat is agressietraining?

Agressietraining voor medewerkers

Omgaan met ongewenst en agressief gedrag kan best moeilijk zijn. Dit heeft veel te maken met de weerbaarheid van een medewerker maar ook met de communicatieve vaardigheden en zelfs met de cultuur in een organisatie of een team. Daarom is het belangrijk om regelmatig een training te organiseren waarin bovenstaande punten worden behandeld.

Train ook met de alarmknop

Vrijwel al onze klanten trainen hun medewerkers en wij zijn daar regelmatig bij betrokken door het gebruik van de alarmknop te duiden tijdens de training. Doordat we veel verschillende organisaties en trainingsbureaus voorbij zien komen zien we ook dat er een enorme diversiteit is aan trainingsaanbod en aanpak.

Meer info over de alarmknop?

Verschillende soorten agressietraining

De ene agressietraining is de andere niet. De één gaat vooral in op het fysieke aspect, de ander vooral op persoonlijke weerbaarheid en weer een ander behandeld van alles een beetje. Er zijn trainingen met een acteur en rollenspelen en er is zelf een groot online aanbod. Er is niet één trainingsvorm die geschikt is voor iedere organisatie en iedere medewerker. Het belangrijkste is dat er tijdens een training onderling veel ervaringen worden uitgewisseld, situaties worden besproken en inzichten worden gegeven. Als je deze trainingen als team volgt zal dat de meeste positieve impact hebben omdat je samen één en dezelfde aanpak gaat volgen en elkaar daar ook scherp op kunt houden.

Een selectie van kwalitatief goede trainers en trainingsbureaus

Omdat er zoveel aanbod is in de markt hebben we hieronder een selectie gemaakt van kwalitatief goede trainingsbureaus en trainers. Kijk gerust eens welke theorie het beste bij jullie organisatie of medewerkers pas. Ze hebben allemaal ervaring met onze mobiele alarmering dus dat kan bij iedere training als module worden meegenomen. Mis je nog een goede partij op de lijst? Laat het ons zeker even weten.

 

Vorige Wat is agressiebeleid?
Volgende Wat is een overvaltraining?
Inhoudsopgave