Veiligheid en advies voor alleenwerkers

FAQ Alleenwerkers

Beveiligingsadvies alleenwerkers

In Nederland hebben werkgevers uit verschillende sectoren alleenwerkers in dienst. Wie alleenwerkt kan niet terugvallen op een collega bij een ongeval of gevaar. De manier waarop alleen wordt gewerkt verschilt per sector of bedrijf maar voor alle werkgevers geldt dat ze ervoor willen zorgen dat de medewerker veilig alleen kan werken of zo veilig mogelijk zijn/haar werk kan uitvoeren. Er zijn verschillende maatregelen die genomen kunnen worden zoals zorgen voor een man-down systeem. Voor de duizenden alleenwerkende professionals die zich dagelijks inzetten voor hun werkgever, is het belangrijk dat zij dan wel kunnen vertrouwen op een betrouwbaar systeem.

Wanneer ben je een alleenwerker ?

In de Arbowet staat dat je alleenwerker bent als je buiten het zicht of hoorafstand van collega’s werkzaamheden verricht. Bij medische klachten, bepaald medicijngebruik of als je jonger bent dan 18 jaar mag je niet alleen werken. Verder is er geen regelgeving voorgeschreven, buiten specifieke regels voor caissonwerkers en duikers.

Functie van de alleenwerker

Alleenwerkers zijn overal in Nederland te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de maakindustrie, waar gewerkt wordt in ploegendiensten, storingsdienstmonteurs die werken tijdens piketdiensten en zich alleen op de weg bevinden, in de zorg waar nachtdiensten gedraaid worden op bijvoorbeeld woongroepen of professionals die werkzaam zijn binnen de muren van laboratoria en buiten het zicht van directe collega’s aan het werk zijn. Deze groep professionals moeten door hun werkgevers gefaciliteerd worden als het gaat om veilig alleen werken.

Veiligheid en advies voor alleenwerkers

Buiten het feit dat een werkgever wettelijk verplicht is om zorg te dragen voor de veiligheid van haar werknemers in de organisatie, verklein je met het nemen van veiligheidsmaatregelen ook een aantal risico’s. Door het doen van een juiste risico-inventarisatie en het nemen van passende maatregelen verklein je ook het risico op langdurige uitval van de werknemer. Indirect voorkom je hiermee hooglopende ziektekosten.

Veilig alleen werken

Voor veel organisatie die alleenwerkers in dienst hebben is Secure2Go een bekend en vertrouwd gezicht. Met ons man-down alarmsysteem kan je veilig alleen werken. De hoogwaardige kwaliteit van het systeem en de gerichte service dragen bij aan dit feit. De apparatuur is val- en stootproof, water- en stofbestendig en voorzien van luide notificatietonen die goed hoorbaar zijn in vrijwel iedere omgeving. De alleenwerkers alarmering van Secure2Go heeft een sterke multi-netwerkverbinding en een geavanceerd alarmeringsplatform. Secure2Go beschikt over de Kiwa certificering ‘Mobiele Beveiliging van Personen’. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de volledige alarmeringsketen geborgd is. Zo kan de alleenwerker vertrouwen op een goed en betrouwbaar alarmeringssysteem en met een groter veiligheidsgevoel aan het werk.

Secure XL: een systeem voor de industriële sector

In de industriële sector wordt veelal gewerkt met de Secure XL. Dit is een handzame, robuuste alarmknop. Het systeem beschikt over een goed hoorbare luidspreker en harde trilfunctie. De apparatuur is IP67 gecertificeerd en beschikt over een ingebouwde man-down functie. Deze factoren maken dat deze alarmeringsoplossing passend is voor mensen die werken met veel omgevingsgeluid. Doordat het systeem uitgerust is met nauwkeurige positiebepaling, kan de locatie van de alleenwerker exact worden bepaald. Het alarmsysteem voor alleenwerkers is voorzien van een ingebouwde man-down sensor. Hiermee kan een beweging, kanteling of een vrije val worden gesignaleerd. Voor iedere situatie kan zo een zeer nauwkeurige detectie worden gerealiseerd.

Het vooralarm als waarschuwing

De apparatuur kan naar wens van de gebruiker worden ingesteld. Als door de alarmknop een afwijkende waarde wordt gesignaleerd, dan volgt er een waarschuwing aan de gebruiker door een luide toon in combinatie met trilling. Na een vooraf ingestelde tijd op het vooralarm wordt het alarmbericht automatisch verstuurd naar de vooraf ingestelde ontvangers. Reageert de gebruiker binnen de vooraf ingestelde tijd, dan kan hij/zij het alarmbericht tegenhouden als er geen gevaar is.

Secure Cube: een passend systeem voor de alleenwerker die onderweg is

Secure2Go heeft voor de alleenwerker die veel onderweg is de Secure Cube ontwikkeld. Deze alarmknop is robuust en handzaam. Het systeem wordt vooral gebruikt door monteurs in de buitendienst, onderhoudsmonteurs of deurwaarders. Het is dus zeer geschikt voor professionals die van deur tot deur gaan.

Stel het belang van de veiligheid voor alleenwerkers voorop

Zoals je hebt gelezen, zijn er heel veel mogelijkheden om de veiligheid van alleenwerkers in verschillende sectoren te vergroten. Neem vrijblijvend contact met ons op om te bespreken wat Secure2Go voor de alleenwerkers binnen jouw organisatie kan betekenen.

Vraag informatie aan:

Wil je meer informatie? Of wil je een vrijblijvende afspraak maken met onze adviseurs? Vul het formulier in en je ontvangt z.s.m. een reactie van ons.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Inhoudsopgave